Slide background TELKODER-Veri Merkezi İşletmeciliği Raporu Devamı
Slide background Haberleşmede rekabet ve serbestleşme = Herkese seçme ve ucuz haberleşme hakkı Devamı
Slide background Her yeni işletmeciye özgürlük = Piyasaya girmede engeller kalksın Devamı
Slide background Tüketici hakkı = İstediğin hizmeti istediğin işletmeciden al Devamı
Slide background Rekabet ve serbestleşme = Tekele hayır = Kaliteli ve ucuz hizmet Devamı
EUTELSAT S.A.
Ali KORUR / Ömer KARATAŞ

İletişim Bilgileri :
Eutelsat S.A.
70 rue Balard , F-75502 Paris , CEDEX 15 FRANCE

Tel : +33 1 5398 4820
Fax : +33 1 5398 3659

Eutelsat, dünyanin önde gelen uydu operatörlerinden biridir. Amerika’dan Pasifik’e kadar uzanan genis bir alanda hizmet veren 24 uydusu ile son kullanicilar için TV ve radyo yayinciligindan profesyonel görüntü yayinciligina, kurumsal aglardan Internet hizmetlerine ve mobil iletisime kadar genis hizmetler sunmaktadir. Eutelsat ayrica yerel topluluklar, ticari kurumlar ve kisiler için de genisbant hizmetleri gelistirmektedir. Skylogic Italia adi altinda kurdugu yan kurulusuyla multimedya platformlari araciligiyla genisbant hizmetlerini desteklemektedir. Özellikle HOT BIRDTM yörüngesel pozisyonunda, Avrupa, Afrika ve Orta Dogu’da 110 milyonu askin haneye uydu ve kablolu hizmet yayinlari sunmakta, 1.450 televizyon kanalinin yayinlarini gerçeklestirmektedir.
25 yil önce kurulan Eutelsat, yenilikçiligi gelisme çizgisinin merkezine koymustur. Eutelsat’i digerlerinden ayiran en önemli nokta, dijital uydu televizyonculugunu DVB standartlarini kullanarak gerçeklestiren ilk firma olmasidir. Eutelsat ayrica yerel gruplar ve isletmeler için ADSL’in ötesinde çift yönlü genis bant terminallerinin maliyetlerini düsüren DVB-RCS standardinin olusturulmasi ve pazarlanmasinda da öncü bir rol oynamistir.
Eutelsat, 2001 yilinda Fransiz yasalarina göre yeniden yapilanarak anonim sirket olmustur.
Servislerini Belgacom, BT, Deutsche Telekom, France Telecom (GlobeCast), Telespazio, Xantic gibi önde gelen telekomünikasyon operatörleri ve Hughes Network Systems gibi servis saglayicilari da içeren is ortaklari araciligi ile pazarlamaktadir. Kamu ve özel sektörden TV kanallarina ana yayin hizmeti vermektedir (örn. BBC, Sky Italia, France Télévision, Deutsche Welle, TF1, CNN, BSkyB, TPS, Cyfra+ vb.). Eutelsat’in olusturdugu 850 kurumsal ag, finans, dagitim, enerji ve medya sektörlerinden çok sayida isletmeye hizmet vermektedir.
Eutelsat’in kurumsal yönetimi 10 üyeli bir danismanlik kurulu tarafindan gerçeklestirilmektedir. Giuliano Berretta, Eutelsat’in Yönetim Kurulu Baskani ve CEO’sudur.

ÜYELERİMİZ