Slide background Taşındık! Devamı
Slide background TELKODER-Veri Merkezi İşletmeciliği Raporu Devamı
Slide background Haberleşmede rekabet ve serbestleşme = Herkese seçme ve ucuz haberleşme hakkı Devamı
Slide background Her yeni işletmeciye özgürlük = Piyasaya girmede engeller kalksın Devamı
Slide background Tüketici hakkı = İstediğin hizmeti istediğin işletmeciden al Devamı
Slide background Rekabet ve serbestleşme = Tekele hayır = Kaliteli ve ucuz hizmet Devamı
BEREC-ÖNCÜL DÜZENLEMEYE TABİ PİYASALAR TASARISI GÖRÜŞLERİ

Avrupa Elektronik Haberleşme Düzenleyicileri Kurumu (BEREC), Avrupa Komisyonu'nun öncül düzenlemeye tâbî piyasaların revizyonunu içeren tavsiye kararı hakkındaki görüşünü açıklamıştır. Komisyon'un tasarısını ana hatlarıyla desteklemekle birlikte, perakende sabit hat erişim ve toptan sabit çağrı başlatma piyasalarının 'ilgili piyasalar' listesinden çıkarılmasını kısa ve orta vadede erken bulduğunu belirtmiştir. BEREC, bu piyasaların listeden çıkarılması halinde bir geçiş dönemi belirlenmesi gereğine dikkat çekmiştir.

Komisyon'dan, etkin piyasa gücüne sahip işletmelere yönelik rehberi güncellemesini de isteyen BEREC ayrıca, ulusal düzenleyici kurumların, pazar analizlerinde OTT hizmetlerinin etkilerini dikkate almaları gereğine de işaret etmiştir. Bazı üye ülkelerde sabit hat operatörlerinin işletmelere ve konutlara perakende hizmetler sunduğunu hatırlatan BEREC, kablolunun, yüksek kalitede toptan erişim piyasasından çıkarılmaması; kabloluda doğrudan ve dolaylı kısıtlamaların, önerilen toptan yerel ve merkezi erişim piyasalarında incelenmesi gerektiğini belirtmiştir.

Taslak karara son halini Eylül-Ekim aylarında vermesi beklenen Komisyon, BEREC'in görüşlerini benimseme zorunluluğu taşımamakla birlikte, azami oranda dikkate almakla yükümlüdür.

BEREC Görüşleri aşağıdaki linkte yer almaktadır;

AB