EMO’dan Tk’ya “Türk Telekom’un Yeni Tarifesini Onaylamayın” Çağrısı

ANKARA – Elektrik Mühendisleri Odası (EMO), Telekomünikasyon Kurumuna, şehir içi telefon ücretlerinde zam öngören 2007 tarifesini onaylamama çağrısı yaptı.
EMO’dan yapılan yazılı açıklamada, özelleştirmenin üzerinden 1 yıl geçmesine rağmen, “şehir içi telefon görüşme ücretlerine yüzde 20 gibi enflasyonun çok üzerinde zam yapılmasının gündeme geldiği” belirtildi.

Şehir içi görüşme zammının şehirler arası ve milletler arası görüşme ücretlerinde yapılacak indirimle örtülmeye çalışıldığı anlatılan açıklamada, Rekabet Kurulunun şehir içi, şehirler arası, milletler arası ve cep telefonu görüşmelerinin her birini ayrı pazar olarak tanımladığı belirtildi.

Açıklamada, 2005 yılı itibariyle konuşma gelirlerinin en büyük bölümünü oluşturan yüzde 38’inin şehir içi görüşmelerden sağlandığına işaret edilerek, “Telekom, uluslararası aramalar ve şehirler arası aramalarda kaybettiği gelirleri şehir içi konuşma ücretlerini zamlandırarak karşılamak istemektedir” denildi.

Türk Telekomun” özelleştirilmesiyle daha ucuza iletişim sağlanacağı” görüşlerinin “geçersizliğinin de ortaya çıktığı” öne sürülen açıklamada, “Özel tekel, kaşıkla verip kepçeyle geri almak istemektedir. Üstelik bu faturanın büyük bölümünü yine sade vatandaş ödeyecektir” denildi.

Türk Telekomun zam talebinin yasal olmadığı savunulan açıklamada, Telekomünikasyon Kurumu’na yeni tarifeyi onaylamaması çağrısında bulunuldu.