Telekom’un Tarifesini Danıştay Durdurdu

ANKARA – Danıştay, 1 Mart 2007 itibariyle yürürlüğe giren Türk Telekom’un yeni ücret tarifesinin onaylanmasına ilişkin Telekomünikasyon Kurulu kararının yürütmesini durdurdu. Açılan davanın ardından ilk incelemesini tamamlayan Danıştay 13. Dairesi söz konusu Telekomünikasyon Kurulu kararının yürütmesinin dava sonuçlanıncaya kadar durdurulmasına oy çokluğuyla karar verdi. Kararda, “Davalı (Telekomünikasyon Kurumu) tarafından il içi aramalara yapılan zammın, 3 yıldır herhangi bir artış yapılmamasından kaynaklandığı ileri sürülmekte ise de aynı tarifenin şehirlerarası ve uluslararası görüşmelerde yüksek oranlarda indirim içermesi nedeniyle 406 sayılı kanunun 30/b maddesinde belirtilen tarifelerin dengelenmesinin hukuka aykırı olarak yapıldığı anlaşıldığından davalı idarenin savunması hukuki bulunmamıştır” denildi. Davalı Telekomünikasyon Kurumu’nun ve Türk Telekomünikasyon A.Ş’nin karara itiraz hakları bulunuyor. İtirazı, Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu görüşecek.