Numara Taşınabilirliği Mercek Altında

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, numara taşınabilirliğinin ilk haftasında dünya örneklerinin aksine hakim operatöre geçişin yoğun olmasına dikkat çekti. Detaylar Telekomedya.com’da…

Telkoder 5. Olağan Genel Kurul toplantısına katılan Bakan Binali Yıldırım numara taşınabilirliği uygulamasında ilk hafta yaklaşık 150 bin müracaat olduğunu söyledi. Hakim operatör olan Turkcell’in numara taşınabilirliğini daha önce mahkemeye götürdüğünü hatırlatan Yıldırım, tedirginliklerinin gönülsüzlüklerinin doğru olmadığının ortaya çıktığını söyledi. Bakan Yıldırım, “Herhangi bir haksız rekabet oluşup oluşmadığının gözden geçirilmesi” gerektiğini ifade etti.

Dünya uygulamalarında abonelerin hakim operatörden diğer operatörlere geçtiğini ama Türkiye’de büyük bir oranın Turkcell’e kaydığını ifade eden Yıldırım durumun incelenmesi gerektiğini kaydetti. Yıldırım “Niye insanlar oraya gidiyor? Herhalde bir cazibe var, onun için oraya gidiyor. Bunun da diğerlerine karşı bir haksız rekabet oluşturuyor mu, bunun da gözden geçirilmesinde fayda var” diye konuştu.

BTK yetkilileri ise bu incelemenin zaten kurumun görev ve sorumlulukları kapsamında yapıldığını belirtti.

19 Kasim 2008 , Çarşamba