Telekom Sektöründe Rekabet Bir Kez Daha Masada

TELKODER, Türk Telekom sektörünün gelişimi için büyük önem taşıyan konuları masaya yatırmaya devam ediyor.

TELKODER, İngiltere Büyükelçiliği ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu ile ortaklaşa düzenleyeceği bir seminer ile bu kez de ‘Altyapı/Hizmet Ayrımı’ ve Sanal Mobil Şebeke Operatörlüğü’nü ele alacak.

Düzenlediği toplantı ve seminerler aracılığıyla her fırsatta siyasetin, devletin ve sektörün ileri gelenlerini buluşturan Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER), düzenleyeceği bir seminer ile yine önemli konulara dikkat çekecek. TELKODER’in, İngiltere Büyükelçiliği Ticaret ve Yatırım Kurumu (UK Trade & Investment) ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu (BTK) ile ortaklaşa düzenleyeceği ‘Telekomünikasyon Sektöründe Rekabetin Tesisine Yönelik Yaklaşımlar Semineri’ 2 Aralık Salı günü Ankara Gordion Hotel’de gerçekleştirilecek.

TELKODER üyelerinin yanı sıra, üye şirketlerdeki tüm çalışanların ve sektör temsilcilerinin de ücretsiz olarak katılabilecekleri seminerde, Avrupa Birliği ülkeleri arasında serbestleşmenin en etkin uygulandığı ve gelişmiş bir rekabet ortamına sahip bulunan İngiltere’nin ‘Altyapı/Hizmet Ayrımı (Functional Seperation)’ ve ‘Sanal Mobil Şebeke Operatörlüğü (MVNO) konularındaki uygulamaları mercek altına alınacak.

Toplantıda ayrıca, İngiltere’nin düzenleyici kuruluşu olan OFCOM, yerleşik işletmeci British Telecom’un (BT) temsilcileri ve serbestleşme danışmanları da bilgi ve tecrübelerini paylaşmak üzere hazır bulunacak. İngiltere Büyükelçiliği Ticaret ve Yatırım Kurumu Başkan Yardımcısı Susan Haird, TELKODER Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Ata Arıak ve Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu 2. Başkanı Galip Zerey’in konuşmalarıyla başlayacak olan seminer iki ana oturumdan oluşacak.

Rekabet, uzlaştırma ve tüketici haklarının korunması konularının ele alınacağı birinci oturumda rekabet ihlalleri ve uzlaşma sağlamaya yönelik çözüm önerileri tartışılacak. Başkanlığını Sektörel Rekabet ve Tüketici Hakları Daire Başkanı Muhterem Çöl’ün yapacağı oturumun konuşmacıları ise Borusan Telekom Genel Müdürü Mehmet Başer, OFCOM Uluslar arası İlişkiler Başkanı Tom Kiedrowski, Towerhouse Consulting Ortağı Paul Brisby ve The Carphone Warehouse Group Müdürü Rickard Granberg’den oluşacak.

25 Kasim 2008 , Salı