TELKODER: “Danıştay, Şehiriçi Telefon Görüşmelerinde Rekabet Sağlanmalı Dedi”

TELKODER, Danıştay’ın StandartHatt ve HesaplıHatt abonelerinin alternatif işletmecilerden şehiriçi telefon görüşmesi hizmeti almasına engel teşkil eden BTK kararının yürütmesini durdurduğunu açıkladı.

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER), yaptığı yazılı açıklamada, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurulu (BTK) tarafından 21 Mayıs 2009 tarihinde alınan bir kararla, StandartHatt abonelerinin 2010 yılı başına kadar, HesaplıHatt abonelerinin de yeni bir düzenleme yapılıncaya kadar alternatif işletmecilerden şehiriçi telefon görüşmesi hizmeti almalarının önüne geçildiğini hatırlatarak, “Söz konusu BTK kararının iptal edilmesi için TELKODER tarafından açılan davada Danıştay 13. Dairesi TELKODER’in başvurusunu haklı bularak BTK kararının yürütmesini durdurdu” denildi.

Açıklamada, Danıştay 13. Dairesi’nin kararında serbestleşmenin sağlanması yönünde çok önemli tesbitler bulunduğu ifade edildi.

Açıklamada, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun, Danıştay’ın bu kararından sonra, şimdiye kadar aldığı kararlarını gözden geçirmesi ve bundan sonra alacağı kararlarda serbest rekabet ortamının sağlanmasını mutlaka gözetmesi gerektiği vurgulandı.