TELKODER İle Güney Kore Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (KTOA) Arasında İşbirliği Anlaşması İmzalandı

Türkiye ile Güney Kore arasında telekomünikasyon alanında işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER) ile Güney Kore Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (KTOA) arasında bir anlaşma imzalandı.

Türkiye ile Güney Kore arasında telekomünikasyon alanında işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER) ile Güney Kore Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (KTOA) arasında bir anlaşma imzalandı.

İşbirliği anlaşması, TELKODER Başkan Vekili M.Tanju Erkoç ile KTOA Başkan Vekili Jeong Seon Seol tarafından 30 Haziran 2011 tarihinde Ankara Sheraton otelinde düzenlenen bir törenle imzalandı. Törene Güney Kore Resmi delegasyon üyeleri, Güney Kore ve Türkiye telekomünikasyon işletmecilerinin aşağıdaki temsilcileri katıldı:

Güney Kore Haberleşme Bakanı ve Haberleşme Kurulu Başkanı See Joong Choi, KTOA Başkan Yardımcısı Jeong Seon Seol, KTOA Uluslararası İlişkiler Direktörü Sang Kim, KT (Korean Telecom) Adil Rekabet Direktörü Man-Sık Kim, LG Plus Başkan Yardımcısı Ryoo Pillgye, TELKODER Başkan Vekili Tanju Erkoç, TELKODER Yönetim Kurulu Üyesi Murat Küçüközdemir, TELKODER Genel Sekreteri Rıdvan Uğurlu ve TELKODER Regülasyon Uzmanı Serdil Yalçın.

İmzalanan anlaşma ile aşağıdaki konularda işbirliği sağlanması öngörüldü;

•Bilgi, veri, yayın ve çalışmaların paylaşılması

•Ulusal ve uluslararası fuar, konferans, çalışma toplantısı gibi etkinliklerde işbirliği sağlanması

•Bilgi ve deneyimlerin paylaşılması amacıyla toplantı ve etkinliklerin düzenlenmesi

•Telekomünikasyon alanında AR-GE konusunda işbirliği yapılması ve bu amaçla ortak Çalışma Guruplarının oluşturulması

Kore Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği KTOA, 1996 yılında 6 Telekomünikasyon işletmecisinin bir araya gelmesi ile kuruldu. KTOA, Numara Taşıma sistemlerinin işletilmesi, ortak baz istasyonları kurulması, Kore IT AR-GE Fonlarının yönetilmesi, vatandaşların bilgilendirilmesi gibi alanlarda faaliyet gösteriyor.

26 Haziran 2002 tarihinde kurulan Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (TELKODER), ise telekomünikasyon hizmetleri sektöründe tam bir rekabetin ve serbestleştirici bir anlayışın hakim kılınmasına doğrudan katkıda bulunmayı hedeflediğini bildiriyor. TELKODER ayrıca, sektörde faaliyet gösteren işletmeciler arasında yakın işbirliği oluşturarak hizmet kalitesini ve verimliliği yükseltmeyi, sektör şirketlerinin dünyaya açılmalarına ve dış pazarlarda rekabet edebilmelerine katkıda bulunmayı amaçlıyor.