Bunun Neresi “Yalın”?

BTK kararıyla sabit telefona sahip olmadan ADSL sahibi olmak mümkün hale geliyor ama…

Evine sadece internet almak gibi doğal bir hakka sahip olmak için kullanıcıların yaptığı başvurular sonuç buldu. Bilişim teknolojileri ve iletişim kurumu (BTK) birçok internet kullanıcısını ilgilendiren kararı kamuoyuna açıklandı.

Buna göre yalın ADSL olarak bilinen, sabit telefon zorunluluğunu ortadan kaldıran DSL hizmeti almaya olanak tanıyan uygulamanın fiyatı vergisiz olarak 8,13 Lira olarak belirlendi. Vergilerin eklenmesi sonrası fiyatın tüketiciye 13-14 TL civarında yansıması bekleniyor.

Sadece internet bağlantısı için ADSL alınabilecek, ancak kullanıcıları yine 13-14 Liralık sabit ücret ödeyecek. İnternet paket ücretlerinin yanında bir de sabit ücret olması, aslında sabit telefon olmayışını aratmayacak. Öyle ki kullanıcılar sabit telefon hattını daha fazla maliyete katlanmamak için istemiyordu. Yeni uygulama telefon hizmetinden vazgeçilmesi durumunda bile fazladan bir maliyet getiriyor.

Türk Telekom yetkililerinin de açıklanan rakamın kendi maliyetlerini karşılayamayacak kadar düşük olduğu için karardan hoşnut olmadıkları bildiriliyor.