DE-CIX

Sahip Olduğu Yetkilendirme:
Altyapı Hizmeti

İletişim Bilgileri:

DE-CIX İSTANBUL AĞ BAĞLANTILARI LTD. ŞTİ.
iTower Plaza, Merkez Mah. Akar Cad. No:3 Kat:6, Daire 35, 34381 Bomonti – Şişli – İstanbul

Tel: +90 212 708 15 83
Fax: +90 212 272 63 65
E-mail: istanbul@de-cix.net

DE-CIX İstanbul, bir taşıyıcı ve İstanbul’daki çok sayıdaki veri merkezi arasında dağıtılan, veri merkezi açısından nötr bir İnternet değişim noktasıdır. İstanbul’un yanı sıra Ankara, Bursa ve İzmir’deki veri merkezlerindende ulaşılabilmektedir. Değişim noktası, IP routing üzerinde daha fazla kontrole sahip olmaları, kullanıcılarının İnternet deneyimini hızlandırmaları ve ağ maliyetlerinden tasarruf elde etmeleri için İnternet hizmet sağlayıcılara nötr bir ara bağlantı noktası sunuyor.

1995 yılında kurulan DE-CIX Ethernet bazlı taşıyıcıların ve ISP ara bağlantısının (Trafik Değiş Tokuşu) dünya genelinde önde gelen operatörüdür. 60’dan fazla ülkeden 800’ün üzerinde ISP, İnternet trafiklerinin Avrupa, Kuzey Amerika ve Orta Doğu’daki büyük bölümünü idare etmek için DE-CIX kullanıyor. DE-CIX Frankfurt, trafiğin en yüksek olduğu zamanda 5,1+ Tbps trafik ile dünyanın önde gelen internet değişim noktasıdır. DE-CIX trafik değiş tokuşu, ara bağlantı ve ilave IX hizmetleri için tek durak noktanızdır.