Telkoder Ecta Üyesi Oldu

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği TELKODER , Avrupa’da ki karşılığı olan European Competitive Telecommunications Association ECTA (Avrupa Alternatif Telekomünikasyon Operatörleri Derneği)’ne üye oldu.

Ülkemizdeki alternatif telekomünikasyon işletmecilerinin sivil toplum örgütü olan TELKODER, Ülkemizin Avrupa Birliği’ne girmek için büyük çabalar harcadığı bu dönemde, Ülkemizin bir an önce Avrupa Birliği’ne üye olabilmesi için, hem AB içerisndeki sivil toplum kuruluşlarının lobi gücünü yanımıza almak, hem de ülke olarak telekomünikasyon alanında Avrupa Birliği müktesebatına uyum sağlamamızı hızlandırmak amacı ile bu kararı almıştır.

Bilindiği gibi Avrupa Birliği, Sivil Toplum Kuruluşlarına büyük önem vermekte ve müzakere sürecinde kullanacakları en doğru bilgilerin ve görüşlerin bu kuruluşlar tarafından kendilerine sağlanabileceğini düşünmektedir.

TELKODER’in ECTA üyeliği, TELKODER’in Avrupa Birliği’nin bir çok bölümü ile sürdürmekte olduğu yakın ilişkilerini daha da arttırması ve farklı bir boyut kazandırmasının yanı sıra, ECTA içerisinde yer alan bir çok işletmecinin de Türkiye’ye olan ilgisini arttıracaktır.

Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği TELKODER, Türkiye’de Telekomünikasyon Hizmetleri Sektöründe tam rekabet ve serbestleşmenin gelişmesine doğrudan katkıda bulunmak, Telekomünikasyon sektöründe faaliyet gösteren işletmeciler arasında yakın dayanışma ve işbirliğini oluşturarak hizmet kalitesi ve verimliliği yükseltmek, sektörde yer alan şirketlerin güçlenerek dünyaya açılmaları ve dış pazarlarda rekabet edebilmelerini sağlamak amacı ile 26 Haziran 2002 tarihinde kurulmuştur. TELKODER, yurttaşlarımızın en ileri ve en ucuz haberleşme olanaklarına kavuşması, ülkemizin uluslararası arenada büyük bir haberleşme merkezi olabilmesi için serbestleşme ve rekabeti savunan işletmecilerin derneğidir.

Londra ve Brüksel ofislerinde faaliyetlerini yürüten ECTA, telekomünikasyon alanının serbestleşmesini ve serbest rekabetin oluşması gerekliliğini savunmaktadır. Bu amacını gerçekleştirmek için, Hükümetler ve bağımsız düzenleyici kuruluşlar ile ilişkilerin arttırılması, Avrupa çapında işbirliğinin geliştirilmesi, pazara yeni giren işletmecilerin haksız rekabete maruz kalmaması için gereken önlemlerin alınması ve telekomünikasyon sektörünün dinamik yapısının yansıtılması gerektiğini düşünmektedir.
ECTA’nın yaklaşık 30 ülkeden 120 üyesi bulunmaktadır.