Telkoder, Türk Telekom Başkanı Doany Ve Bazı Çalışanları Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacak

Telkoder, Türk Telekom Başkanı Doany ve bazı çalışanları hakkında suç duyurusunda bulunacak

İSTANBUL – Serbest Telekomünikasyon İşletmecileri Derneği (Telkoder), Türk Telekomünikasyon AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Paul Doany, yönetim kurulu üyeleri ve bazı çalışanları hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunacak.
Telkoder’den yapılan yazılı açıklamada, derneğin her zaman doğruları savunduğu, kuruluşundan bu yana, Türk Telekomünikasyon AŞ ile uyum içerisinde bulunmaya daima özen gösterdiği belirtildi.

“Derneğimiz ve üyelerimiz, kanunlara, mevzuata, düzenleyici kuruluş olan Telekomünikasyon Kurumu kararlarına her zaman uymaktadır ve bundan sonra da uymaya devam edecektir” denilen açıklamada, derneğin, Türk Telekomünikasyon AŞ’nin özelleşmesi ve hisselerinin yüzde 55’inin Oger Telecom tarafından satın alınmasından sonra da uyumlu ve yapıcı davranışını sürdürmeye devam ettiği aktarıldı. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Ancak, Türk Telekomünikasyon AŞ’nin yönetiminde bulunan Oger Telecom’un, Türk halkı, kurumları ve sivil toplum kuruluşlarına karşı aynı uyumu gösterme çabası içerisinde olmadığı anlaşılmaktadır. Türk Telekomünikasyon AŞ, tek başına hizmet verdiği şehir içi sabit hat telefon görüşme ücretlerine Mart ayında zam yapmış, yeni işletmecilerin de faaliyet gösterdikleri uzak mesafe sabit hat telefon hizmetleri tarifelerinde ise indirimler yaparak rekabeti engellemiştir.

Telkoder, Telekomünikasyon Kurumu’nun bu tarifeleri onaylaması üzerine, onay kararının iptal edilmesi için Danıştay’da dava açmıştır. Ancak Türk Telekomünikasyon AŞ Yönetim Kurulu üyeleri ve bazı çalışanları, 5 aydan bu yana basına verdikleri demeçler ile durumu farklı ve kendilerini haksızlığa uğramış gibi göstermeye çalışmaktadırlar. Bu çabaları, derneğimizi ve üyelerini karalamaya kadar varmıştır.”

“Türk Telekom rakiplerini kötülüyor”

Derneğin, kuruluşundan bu yana Türk Telekomünikasyon AŞ’nin, sivil toplum kuruluşları ve çoğunluğu KOBİ niteliğinde olan girişimci işletmeciler hakkında haksız olarak açtığı ve tümünden aklanılan onlarca davaya rağmen, Türk Telekomünikasyon AŞ ve yöneticileri hakkında tek bir dava açmadığına işaret edilen açıklamada, “Bu nedenlerle, Türk Telekomünikasyon AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Paul Doany, yönetim kurulu üyeleri ve bazı çalışanları hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunmaya karar vermiş bulunuyoruz” denildi.

Açıklamada, Türk Telekomünikasyon AŞ yöneticilerinin, basına verdikleri demeçler ile rakibi konumundaki girişimcileri kötüleyerek, Türk Ticaret Kanununa aykırı hareket ettikleri, ayrıca, rakipleri olan girişimcilerin az yatırım yaptıklarını, çok kar ettiklerini savundukları kaydedildi.

“Bu iddia doğru olmamakla birlikte, iddialarını ispatlamakla mükelleftirler” denilen açıklamada, haksız rekabete maruz kalanın Telekomünikasyon Kurumu’ndan lisans alarak faaliyet gösteren ve rekabeti tesis etmeye çalışan işletmeciler olduğu kaydedildi.