Tmsf, Türk Telekom’a Kablo Net Davası Açıyor

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu bünyesinde bulunan Kablo Net, Türk Telekom ile TMSF’nin arasını açtı. TMSF, Aksoy Grubu’nun borçları karşılığı el koyduğu KobloNet’i fiyat tarifelerini düşürerek zarar ettirmeye çalıştığı ve satışını engellediği gerekçesiyle Türk Telekom’a dava açıyor. İddialara göre TMSF, Aksoy Grubu’ndan kendisine kalan Kablo Net’i satmak istiyor. Ancak Türk Telekom bürokratları ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 470 bin aboneli dev şirketin Türk Telekom’dan tamamen kopmasını önlemek istiyorlar.

Kablo TV yapımı gelir paylaşımı esasına göre açılan ihaleler ile sözleşmeler yapılarak 5 şirkete verildi. TMSF bünyesindeki Kablo Net ve İnteraktif, Doğan ve Koç Holding’in ortak olduğu Ultra, Çukurova Grubu’nun Topaz ve Tekfen Grubu’nun Kablo Tek adlı şirketleri sözleşme yaparak işe başladı. Ancak bu şirketlere ruhsat verilmedi. Türk Telekom tekel olarak sözleşme ile özel şirketlerin bu alana faaliyet göstermesine izin verdi.

TEKEL KALDIRILDI

Telekom Üst Kurulu’nun kurulması ile Türk Telekom’un tekeli kaldırıldı. Artık özel girişimlerin de bu kurumdan ruhsat alarak aynı yerlere kablolu TV hizmeti vermesinin önü açıldı. Mevzuat hazır hale getirildi ancak Bakan Yıldırım ruhsat tarifesini imzalamadığı için TMSF bünyesindeki iki şirket de dahil özel kuruluşlar sözleşmeleri feshedip ruhsat alamıyor. Diğer taraftan özelleştirmeye çıkan Türk Telekom için Rekabet Kurulu, kablolu TV ile birlikte satılamayacağı kararı verdi. Bunun üzerine kablolu TV’nin elinden çıkmaması için uğraşan Türk Telekom, bu şirketlerin ruhsatlarını Türksat’a vererek ayrıca satma yoluna gitme kararı aldı.