TMSF: Türksat Kabloya Usulsüz Şekilde El Koydu

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF), Türksat’a baskın yapmasının ardından kablo TV’deki kavga sürüyor. TMSF, Türksat’ı, ‘usulsüz biçimde’ İnteraktif’in şebekesine el koymakla suçladı.
TMSF’den yapılan açıklamada, İktisat Bankası’nın Fon’a devriyle Kablonet ve İnteraktif firmalarının Fon iştiraki haline geldiği anımsatıldı.
İnteraktif firmasına ait şebeke elemanları üzerine 3-4 Temmuz’da TMSF tarafından haciz işlemi uygulanarak malların yeddieminlere teslim edildiği kaydedilen açıklamada, “Türksat, 13 Temmuz’da hacizden haberdar olmasına ve tedbir talebi mahkemece reddedilmesine rağmen İnteraktif firmasına ait bölgenin işletilmesi amacıyla taşeron ihalesi düzenlemiş ve 7 Ağustos’tan itibaren İnteraktif’in Kablo TV arıza ve abone kayıtlarına erişimini keserek yeni taşeronlarla şebekeye müdahale etmeye başlamıştır” denildi.

‘Dokunma yetkisi yoktu’
TMSF’nin; İnteraktif ve Kablonet firmalarının, Fon alacaklarının tahsili bakımından gelir sağlayacak bir şekilde elden çıkarılmasını istediği vurgulanan açıklamada, firmalar ve Türksat’ın ortak bir noktada buluşması gerektiği belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:
“Aksine bir yargı kararı bulunmayan, konuyla ilgili tedbir istemi reddedilen Türksat’ın Kablo TV şebekesine dokunma yetkisi olmamasına ve şebekelerdeki ekipmanların İnteraktif firmasının mülkiyetinde bulunmasına rağmen, Türksat usulsüz bir biçimde şebekeye el koymuş ve İnteraktif firmasının Kablo TV – internet şebeke arıza ve abone kayıtlarına ulaşımını engellemiştir.”