Wimax Gelecekmiş Ölme Eşeğim Ölme / Yurtsan Atakan

Telekomünikasyon Kurumu WiMAX lisanslarını gelecek yılın sonuna kadar yetiştirmeye çalışacakmış.

Telekomünikasyon Kurumu adına Lisans ve Sözleşmeler Dairesi Başkanı Müminhan Bilgin, Anadolu Ajansı’ndan Suat Karabıyık’a aktarmış.

TK’nın açıklamasına göre lisansların 2006 yılı sonuna yetiştirilmesi bekleniyormuş. Ama 2007’ye sarksa bile özel sektör zaten teknolojinin uygulamalarını ancak gelecek yıl şekillendirebilirmiş.

Boş verin kardeşim milletin neyi ne zaman yetiştirebileceğini de, siz önce kendi işinizi zamanında yapın. Lisanslar gelecek yılın sonuna yetişecekmiş de, yetişmezse 2007 yılına kalacakmış. Adamlar sanki şarap üretiyor.

Teknolojiden bahsediyoruz beyler, teknolojiden… Her yeni teknolojinin, geliştirilmesinin üzerinden daha bir yıl geçmeden eskidiği küresel bir dünyada yaşıyoruz. Dünyayı yakalamak için sizin bir teknolojinin kullanımını düzenleyecek lisansların yönetmeliğini hazırlabilmeniz için keyfinizin gelmesini bekleme lüksümüz yok. Hele bu keyfinizin gelmesi üç yılı buluyorsa…

WiMAX teknolojisi neredeyse iki yıldır üzerinde durulan bir teknoloji. Hürriyet e.yaşam’da tam bir yıl önce yaptık ilk haberini. Ve siz şimdi kalkmış, lisanslarını gelecek yılın sonuna, olmazsa 2007’ye yetiştireceğinizi söylüyorsunuz.

Yeter artık, şu uyuşukluğu üzerinizden bir atın. İki yıl önce telekomünikasyon sektöründe serbestleşme ve özelleştirme aynı anda olacak dendi. Yapılamaz denilen özelleştirme yapıldı, Türk Telekom satıldı siz hálá sektörü serbestleştireceksiniz.

Belki farkında değilsiniz ama Türk Telekom satıldı artık. Piyasayı serbestleştirdiğinizde Türk Telekom’un değerinin düşmesi gibi elinizi tutan bir sorun kalmadı.

Wi-Fi teknolojisi eskiyene kadar bir Wi-Fi yönetmeliği çıkartamadınız. WiMAX’i 2006 sonuna filan bırakmayın.

Ben size elinizi çabuk tutmanızı sağlayacak bir tüyo vereyim. Bırakınız yapsınlar, bırakınız geçsinler. Bu prensibi benimsediğiniz sürece her yönetmeliği en fazla bir haftada çıkartırsınız. Ama aman piyasa başı boş kalmasın, aman bir sürü kural koyalım, aman serbest rekabet olmasın diye düşünmeye başlarsanız, hiçbir yönetmeliği zamanında çıkartamazsınız.

Olan da yine bize olur.